Slow – Lev livet långsamt.

Är en tankvärd, berikande och tankeställande bok av författaren Carl Honoré.

I västvärlden så hör man ständigt rop från hem-och-skolaföreningar, fritidsledare och allmän media att barn växer upp för snabbt i dagens samhälle. Vilket inte alls är så konstigt med tanke på vår fartkultur där vuxna kan anse att ostrukturerad lek som ett slöseri med tid och barn matas från början med ”tid är pengar” metaliteten. Vårt sätt att leva leder inte bara till att barn växer upp för snabbt, vi gör allt snabbare, vi äter snabbare, älskar snabbare, lyssnar på musik 10 sekunder på en låt och säger att vi lyssnat på den. (en klassiker när maken lyssnar på musik, jag tror knappast att han hinner uppskatta alla toner i en låt på 10 sekunders intron)

Att fler och fler människor blir osynkade med sig själva, sitt förhållande till tid, är inte så konstigt när tempot som dagens samhälle bidrar till att vi ser oss själva allt mer som en-gångs-artiklar och där tid och pengar styr oss och inte ger någon balans mellan jobb och fritid. Ett värdfullt liv behöver inte betyda en miljon på banken eller den senaste tekniken. Det boken tar tillvara på är gräsrotsrörelsen som vill leva livet lite mer slow (långsamt) vilket till följd gör gör oss rikare, mer kreativa, delaktiga och insiktsfulla. Och slow-rörelsen genomsyrar verkligen alla aspekter från tantriskt sex, färre arbetstimmar, inlärning av barn, musik samt Slow Food som har sitt säte i den Itaienska staden  Bra som även är en Slow Citta (slow city).

Jag tycker att alla borde ta och läsa den här boken av Carl Honoré som kort och gott heter SLOW.

Vilka tankar får du när du tänker på dagens fartkultur som dominerar oss?

overandout

Annonser

Om Mrs Andie

ÖPPNA ÖGONEN OCH LÄS! * Otrevliga kommentarer är inte välkommna i Trädkojan! * Reklam för din knäckebrödsblogg är inte intressant! * Läs inlägget innan du lämnar en kommentar! * Skriv Sv el Svar om du svarar på en kommentar jag lämnat hos dig. * LÄS ÄVEN FRÅGOR OCH SVAR!! Visa alla inlägg av Mrs Andie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: