Härskar teknik.

Så som jag alltid gjorde varje morgon på väg till jobbet när jag penlade ända till Knivsta så tog jag en Metro innan jag steg på bussen. En liten notis i ena hörnet fångade min uppmärksamhet; ” Hon kan knepen som gör dig till härskare”. Detta såg väldigt intressant ut eftersom jag ibland träffar på människor som, tja behöver sig en ”knäpp på näsan”.

Satte mig och läste i tidningen och kommer fram till en rubrik som lyder: DET FINNS CHEFER SOM FÖRTRYCKS AV ANSTÄLLDA

Det jag tyckte att det stod var: Det finns chefer som förtrycker anställda. Börjar i alla fall läsa och inser att detta tillhör den lilla rubriken från framsidan. Det var en bra interjuv artikel med en författare som heter  Elaine Bergqvist och hon har skrivit en bok som heter HÄRSKAR TEKNIK.

Det hela handlar om hur man ska hantera ord och retorik så att man får fram sin poäng utan att känna sig överkörd av chefer, myndigheter osv.

När jag läst klart artikeln så tänkte jag först att denna artikel och bok skulle min svärmor tycka om att läsa tror jag. Och det andra som började bubbla var tankar om just Härskar teknink, hur man hantera besvärliga människor i sin omgivning som försöker sätta sig på en osv. Man måste ju ha skinn på näsan och säga ifrån men just detta ämne handlar ju vilka ord man ska välja. Satt resten av bussresan till jobbet och funderade och började känna hur det kliade i fingrarna…. jag har kommit på vad min nästa bok/kompendium ska handla om. Rätt och slätt hur man ska hantera besvärliga människor, hur man säger ifrån och hur man utvecklas till en bättre människa.

Och det känns lite som att detta ämne på visst sätt knyter ann där jag slutade med min förra bok/kompendium som heter

” Kom inte med några undanflykter!”

Så jag ska helt enkelt fortsätta att låta detta ämne gro, ta till mig lite mer information och förmodlingen även läsa Elaine Bergqvists bok Härskar teknink.

 ——————————————————————————–

Dagens bok tips alltså.

Elaine Bergqvist – Härskar teknink.

Kolla även på www.metro.se för att läsa artikeln om henne som var med i dagens nr av Metro.

Trevlig helg på er!

overandout

Annonser

Om Mrs Andie

ÖPPNA ÖGONEN OCH LÄS! * Otrevliga kommentarer är inte välkommna i Trädkojan! * Reklam för din knäckebrödsblogg är inte intressant! * Läs inlägget innan du lämnar en kommentar! * Skriv Sv el Svar om du svarar på en kommentar jag lämnat hos dig. * LÄS ÄVEN FRÅGOR OCH SVAR!! Visa alla inlägg av Mrs Andie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: