Mitt perfekta liv.

Jag gillade den första boken jag läste av författarinnan Sarah Dessen Mycket mer än så, nu har jag läst Mitt perfekta liv och har blivit störtförälskad i författarinnan. Hon är en mycket skicklig ordkonstnär och under de 444 sidorna i den här boken så tas man med på en känslomässig resa mellan hopp, förtvivlan, sorg, kärlek, hat och längtan. Det är helt enkelt bara så vackert.

Mitt perfekta liv (kartonnage)

Bild lånad från Bokus.com

Macy lever med sin mamma som blivit arbetsnarkoman sedan hennes pappa dött ett och ett halvt år tidigare. Men sorg får man inte prata om i deras familj även om storasystern Caroline gör tappra försök att rensa luften. Macy förväntas vara perfekt inte bara av sin mamma utan även av sin pojkvän Jason som reser bort på ett sommarläger men så mejlar han och säger att han tycker att de ska ta en paus över sommaren i deras förhållande. I ett desperat försök att skaka av sig känslan av att bli övergiven så får Macy jobb på cateringfirman Wish som drivs av den hög gravida Delia. Och arbetsgänget är minst sagt en brokig skara av karaktärer. Macy får riktiga vänner för första gången på evigheter och hon börjar känna sig levande igen, inte bara tackvare jobbet på Wish utan även pågrund av Wes – en sådan där kille som får alla tjejer att bli knäsvaga, hans bakgrund är inte helt fläckfri, han är tatuerad, konstnärlig, en kille som säger sanningen och som är den där sorten som vänder upp och ner på ens liv. Deras vänskap betyder mer och mer för Macy ju längre sommaren skrider fram.

Det enda jag egentligen kan säga är att alla bör läsa den här boken av Sarah Dessen för så bra är den. Det här är verkligen youngadult litteratur i högklass.

En annan rolig grej som jag lade märke till när jag var inne på bokus.com var att de rekomenderar dessa två böcker tillsammans.

Och det var precis de två böckerna som jag lånade sist jag var på biblioteket. Vilket sammanträffande liksom.

Annonser

Om Mrs Andie

ÖPPNA ÖGONEN OCH LÄS! * Otrevliga kommentarer är inte välkommna i Trädkojan! * Reklam för din knäckebrödsblogg är inte intressant! * Läs inlägget innan du lämnar en kommentar! * Skriv Sv el Svar om du svarar på en kommentar jag lämnat hos dig. * LÄS ÄVEN FRÅGOR OCH SVAR!! Visa alla inlägg av Mrs Andie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: