Välkommen hem.

Jag vet inte om jag till 100 % kan säga att författarinnan Johanna Lindbäck har överträffat sig själv. Men det är väldigt nära. Boken Välkommen hem handlar om Sara som kommer hem till Luleå efter ett år i London där hon pluggat men att återkomma till ett familjeliv och vänner från förr blir mer komplicerat än vad hon trott och mitt i allt detta så smyger sig nya bekantskaper in i hennes liv och trasslar till det.

Välkommen hem (kartonnage)

Bilden lånad från Bokus.com

Den här boken är riktigt, riktigt bra och i samma klass som Tänk om det där är jag. En sak som jag dock stör mig lite på är att det finns meningsbyggnads fel och lite andra korrektur-relaterade fel i boken. Men jag tror inte att man som ”vanlig” läsare skulle reflektera över dessa, jag är ju tyvärr lite skadad för att jag själv just skriver. Men en sak är fortfarande sant och det är Johanna Lindbäck är en av mina favorit författare inom svensk ungdomslitteratur.

Ännu en sak som jag reflekterade över är att detta är den andra boken som jag läser av henne där någon av karaktärerna arbetar på MAX. Jag vet att just den hamburgerkedjan är väldigt förknippad med norrland och det är ju bra och har de godaste burgarna enligt mig, men det är ju ett sido spår som jag inte behöver gå in på just nu. Andra saker som jag reflekterar över är att hon i denna bok blandar både svenska och engelska å tillochmed svengelska på vissa ställen, och tja, det funkar eftersom ungdomar faktiskt snackar på det sättet men det är ju inte ”rätt” om man skulle fråga en språkpolis så det är ju tur att inte jag är en sådan.

Jag tipsar i alla fall väldigt mycket om att läsa denna bok då den rör upp känslor, allt från glädje, ilska, sorg, förtvivlan och lite vanligt vardagstråk utan att det blir uttjatat eller för den delen tråkigt.

Vilken är din favorit författare inom just svensklitteratur?

Annonser

Om Mrs Andie

ÖPPNA ÖGONEN OCH LÄS! * Otrevliga kommentarer är inte välkommna i Trädkojan! * Reklam för din knäckebrödsblogg är inte intressant! * Läs inlägget innan du lämnar en kommentar! * Skriv Sv el Svar om du svarar på en kommentar jag lämnat hos dig. * LÄS ÄVEN FRÅGOR OCH SVAR!! Visa alla inlägg av Mrs Andie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: